Вести

НОВИ ПИЈАЧНИ ПРОСТОР У БИВШОЈ ХАЛИ АГРОСАВЕЗА

Сомбор ускоро добија нови пијачни простор у комплетно реновираној хали бившег Агросавеза. Средствима из градског буџета завршени су радови на асфалтирању пода, урађене су нове електричне инсталације и расвета, реновиран је кров и уређена је спољашња и унутрашња фасада. Захваљујући овим радовима Сомбор је добио нови затворени пијачни простор у коме се налазе 33 засебна бокса површине 4x3m. Реновирану халу данас је обишао градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, заједно са сарадницима и представницима ЈКП „Простор“.

Градоначелник је истакао да у овој хали Сомборци добијају ново место за окупљање, затворени пијачни простор, који ће моћи да се користи и за разне манифестације по свим европским трендовима.

„У току су финалне припреме за отварање и очекујемо у току јануара да се и званично отвори ова пијаца. Сомбор добија нови простор, на понос свих нас и ово је веома важна вест за наше трговце, који су деценијама радили у неадекватним условима. Сада ће добити прелеп простор за рад и за продају својих производа. Момо Капор је говорио да се душа једног народа најбоље може упознати на пијаци. Сомборци воле своју пијацу, где се традиционално окупљају викендом, а сада реконструкцијом ове хале и овог дела добијамо и оживљавамо још један део нашег града. Срећан сам што реализујемо многе инфраструктурне пројекте који ће донети нови квалитет живота нашим суграђанима и који ће остати за генерације иза нас“, поручио је градоначелник Ратковић.

Александар Ђурковић, један од продаваца чија ће се трговина налазити у реновираној хали, истакао је да је одлично урађена реконструкција, те да нови простор пружа лепше и пристојније услове за рад, што ће привући људе.

Поред уређења саме хале, урађени су и радови на водоводној мрежи, изградњи тоалета, а такође је реконструисано и двориште. Ускоро се очекује и поставка видео надзора, као и дворишне расвете.

Извор: Град Сомбор