Вести

САВЕТ ЗА БЕЗВЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: ЕДУКАЦИЈА ЗА СТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

Градски Савет за безбедност саобраћаја, у оквиру редовних активности које Савет спроводи, наставио је са едукацијама о безбедном и правилном учешћу у саобраћају. Овај пут у фокусу је била безбедност најстаријих суграђана, те су чланови Савета градоначелник Антонио Ратковић, члан Градског већа Ђорђе Зорић, Росана Крстић и испред Саобраћајне полиције ПУ Сомбор капетан полиције Рената Косановић, посетили чланове Удружења грађана „Прави пријатељи“.

Градоначелник је истакао да се локална самоуправа труди да изађе у сусрет потребама пензионера нарочито када су у питању свакодневне ствари које олакшавају различите животне прилике и неприлике.

„Некада су стари били жива историја, памћење народа, па им се због богатог искуства и знања одавало посебно признање и поштовање. Данас када живимо у времену култа младости, чини се да се на то потпуно заборавило. Не смемо да заборавимо и важно је да и млади знају да право на љубав, поштовање не застарева, баш као ни право на радост и уживање у сваком добу. Због тога град Сомбор својим најстаријим суграђанима пружа подршку кроз бесплатне садржаје за наше пензионере, кроз конкурсе које спроводимо за удружења пензионера, сајмове, излете, а ова едукација и подела рефлектујућих торби је још један мали знак пажње, да мислимо и да бринемо о безбедности наших најстаријих суграђана“, нагласио је градоначелник Ратковић.

Испред Саобраћајне полиције ПУ Сомбор капетан полиције Рената Косановић одржала је презентацију „Безбедно за старије у саобраћају“, а како је Сомбор познат као град бициклиста, посебна пажња током презентације посвећена је правилном учешћу бициклиста у саобраћају. Пензионери су имали прилику да чују и да се подсете колико је важно да свако од учесника у саобраћају буде лако уочљив и колико за спречавање незгода током вожње бицикла значи коришћење светлосних сетова за бицикл, светлоодбојног прслука, вожња без алкохола, као и да је забрањено пешачки прелаз прелазити возећи бицикл.

Чланови Савета за безбедност саобраћаја овом приликом пензионерима су уручили и поклоне: торбе са светлоодбојним тракама и светлосне сетове за бицикл. Све активности које Савет за безбедност саобраћаја спроводи финансирају се из наплате казни несавесним возачима.

Извор: Град Сомбор