Саопштења

ГрО СНС СОМБОР ОСУДИО ПОНАШАЊЕ ОДБОРНИЦЕ ДУЊЕ ПРОКИЋ

Градски одбор Српске напредне странке Сомбор најоштрије осуђује покушај урушавања достојанства, опструкције и блокаде рада Скупштине града Сомбора од стране одборнице доктора Дуње Прокић, а по угледу на недемократско и рушилачко понашање дела опозиције на националном нивоу. 
 
Након што је доктор Дуња Прокић изнела серију неистина и увреда личне природе о легитимним представницима Града, члановима њихових породица и другим грађанима Сомбора, и вишеструко прекршила Пословник о раду Скупштине града Сомбора, одборници су, немајући други избор, изгласали меру њеног удаљења са седнице. Настављајући да крши Пословник о раду, доктор Дуња Прокић је блокирала скупштинску говорницу недозвољавајући да остали учесници седнице износе своје ставове и тако онемогућила даљи рад Скупштине. Овим понашањем без преседана у вишевековној парламентарној историји нашег града, нанета је огромна штета интересима свих грађана Сомбора.
 
Циљ је блокирање доношења одлука значајних за квалитет живота грађана, попут одлуке о плану детаљне регулације ромског насеља у Бачком Моноштору и насељу Бачки Брег, именовању градског савета родитеља, програму пословања ЈКП “Водовод” Бездан, ЈКП “Зеленило” и ЈКП “Чистоћа” и осталих одлука које су резултат комуникације органа града са грађанима кроз отворене дане, јавне расправе, партиципативно буџетирање, апликације на сајту града и друге транспарентне системске механизме.  
 
Не нудећи никакву алтернативу у смислу допуне Дневног реда или амандмана на одлуке, доктор Прокић је демонстрирала анархију, самовољу и личну некултуру за које смо сматрали да никада неће бити оруђе у парламентарном животу нашег града. Позивамо све политичке актере да своје активности спроводе у складу са добром праксом демократског друштва,  коректним речником и на културан начин. 
 
Градски одбор Српске напредне странке Сомбор с нестрпљењем очекује предстојеће изборе на којима ће грађани још једанпут показати да је Сомбор град пристојних људи који цене рад и резултате, а не демагогију и увреде.