Одговор Новој странци

Српска напредна странка поручује лажним демократама, који су се обогатили на системској  пљачки државе и њених грађана, да СНС никада није, нити ће учествовати и омогућити тајкунима или било коме другоме да мимо закона узме и узурпира земљу и тиме оствари против правну корист. Подсећамо „лажне демократе“ да је сомборска Градска управа, на челу са Српском напредном странком успела да распише лицитацију државне пољопривредне земље, те да се она управо и одвија ових дана. Нема потребе да се Ви бринете о лицитацији, јер грађани одлично знају да брзо пропадне све чега се Ваши „стручњаци“ дохвате.

Обавештавамо Вас, да је сходно Закону о скидању усева са узурпиране државне пољопривредне земље до сада скинуто преко 900 ха усева, укључујући и усеве са земљишта АД Алекса Шантић, тако да нема говора да је само АД Алекса Шантић "жртвено јагње" на основу одлуке Скупштине града Сомбора. Сви ови подаци су транспарентни и могу се проверити, а у прилог томе иде и чињеница да је до сада наплаћено 1.55 милиона евра са узурпираних пољопривредних површина. Да ли Вам је то проблем „лажне демократе“?

Такође, Вас обавештавамо да је пољочуварска служба издала налоге за скидање усева са још око 250 ха узурпиране државне пољопривредне земље. Што се АД Граничара тиче, да Вам појаснимо, АД Граничар је отишао у стечај марта 2015 године и био је корисник државне пољопривредне земље у 2015/2016 економској години, а сви њихови приходи и усеви после одбијених трошкова су ушли у стечајну масу. Ово је само још један од доказ да сте по ко зна који пут обманули грађане Сомбора.

Овим путем желимо да Вас питамо да ли сте Ви против тога да се наплати узурпирана државна пољопривредна земља? Или сте за то да се земља обрађује без надокнаде, као у време када је Ваш председник странке био премијер Србије? Нажалост одговор знамо, а дела су видели сви грађани како Сомбора тако и Србије.