САОПШТЕЊЕ О НАСТАВКУ УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СА НРГ ГРУПОМ

Као градоначелник града Сомбора осећам потребу да се обратим својим суграђанима и детаљније их информишем о наставку сарадње са НРГ групом. Један од приоритета града Сомбора је привлачење што већег броја инвестиција у наш град и покретање привреде која је у стагнацији већ извесно време. Овим путем још једном оштро демантујем наводе „Блиц“-а, у којима се износе тенденциозни и погрешни наводи а локална самоуправа приказује као неспремна на сарадњу и неодговорна према страним и домаћим инвеститорима. Жао ми је што је тај чланак узнемирио јавност у Сомбору, те умало угрозио будућност овог пројекта.

Морам напоменути да је Протокол о сарадњи који је био достављен на потписивање, био у супротности са важећим прописима Републике Србије, те би његово потписивање у том облику нанело неотклоњиву штету граду Сомбору и његовим грађанима, а и мени лично. Одређене одредбе Протокла о сарадњи нису јасно дефинисане, а тичу се обавеза које град треба да испуни према инвеститору, а такође постоје и оне које су неправичне и као такве су у суштинској супротности са интересима града. Сматрам бесмисленим и штетним наводе „Блиц“-а да Протокол није потписан због недостатака у заглављу. Шта су неки хтели да постигну с тим?! Да ли су хтели тиме да деградирају кредибилитет Сомбора и тиме директно нанесу штету грађанима нашег града?!  Упркос неистинама које су пласиране у јавност, успели смо да одржимо добре контакте са НРГ групацијом и направимо нове кораке ка јачању сарадње. Као плод уложеног труда од стране локалне самоуправе очекује се у најскоријем периоду потписивање Протокола о сарадњи, чиме се чине први и веома битни кораци у циљу реализације пројекта коришћења биомасе у сврху продукције енергије. НРГ група је препознала спремност града Сомбора за сарадњу и тим поводом обавестила нас о предузимању одговарајућих корака који су потребни за спровођење ове значајне инвестиције, и о скорашњем доласку представника ове немачке компаније у Сомбор.

Као доказ високог нивоа остварене сарадње са градом Сомбором, НРГ групација је такође заинетересована за спровођење још једног важног пројекта који се тиче обраде отпада, чиме се отвара могућност отварања нових радних места, што је од изузетног значаја за наш град. Мишљења сам да је ово изузетно важан пројекат, те ћу заједно са својим тимом уложити све напоре да успоставим што бољу сарадњу са НРГ групацијом и омогућим њихово инвестирање зарад општег добра свих грађана Сомбора.