Вести

38 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ИЗГРАДЊУ АТАРСКОГ ПУТА РАСТИНА – РИЂИЦА

За финансирање пројекта „Изградња пута Растина – Риђица“, Град Сомбор добио је средства у износу од 38 милиона динара на основу конкурса за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта у АП Војводине у 2023. години, који је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Тим поводом, градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, данас је, испред Града Сомбора, у Покрајинској влади потписао уговор о овој финансијској подршци, приликом чега је истакао да је реч о првој фази радова на овој деоници пута.

„Сама чињеница да смо у буџету Града Сомбора издвојили средства у износу од око 55 милиона динара за изградњу атарског пута од Растине до Риђице, говори о значају реализације овог пројекта. Такође, желео бих да изразим захвалност Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, који је и овом приликом препознао допринос изградње атарског пута на овој локацији“, истакао је градоначелник.

Поменути пројекат ће се током наредних година изводити фазно, до нивоа асфалта, а почетак изградње прве фазе деонице, чија ће укупна дужина износити 6,5 km, а ширина коловоза 5 m, можемо очекивати у току ове године. Циљ овог пројекта јесте да насеље Риђица буде директно повезано са граничним прелазом Растина – Бачсентђерђ, те самим тим и насељеним местом Растина, али и да се грађанима у значајној мери скрати пут до Сомбора.

Градоначелник је напоменуо да ће Град Сомбор наставити са улагањем у инфраструктуру путева.

 

 

 

Извор: Град Сомбор