Вести

АКТИВНОСТИ НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА У ПРЕВЕНЦИЈИ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ"

(Сомбор, 7.12.2015.) У организацији Савета за здравство Градског одбора Српске напредне странке у Сомбору организована је трибина са темом „превенција рака грлића материце“. Предавање је држао наш уважени Народни посланик скупштине Републике Србије, прим. др Владо Бабић.

Он је истакао значај редовног гинеколошког прегледа у превенције овог карцинома због кога 500 жена у Србији у току једне године изгуби живот. Управо због тога би свака жена требала два пута годишње да оде на преглед који траје само 10 минута а може спасити живот.

Бабић је указао на значај локалне кампање и подизања свести о овом веома важном проблему који у свету однесе два живота у само једној минути. Он је такође представио активности које је лично спровео и које ће у будућности спроводити уз подршку градоначелника Сомбора Саше Тодоровића, који је препознао важност превенције рака грлића материце која би сачувала животе наших жена.

На крају закључак је јасан – рак грлића материце је излечива болест уколико се на време открије. Због тога апелујемо на све припаднице лепшег пола да редовно одлазе на гинеколошки преглед и сачувају своје здравље.