Вести

АУТОМОБИЛ ЗА СИГУРНУ КУЋУ И ОКРУГЛИ СТО: „ЕВРОПА: ПОМИРЕЊЕ И ТОЛЕРАНЦИЈА КАО ПОЛИТИЧКИ ЦИЉ“

  Директор “Фондације Конрад Аденауер” Норберт Бекманн-Диркес, саветник председника Интернационалне полицијске асоцијације за Србију Бојан Николић и саветник председника Владе Републике Србије Владимир Божовић, посетили су Сигурну кућу у Сомбору. Ова прилика искоришћена је за представљање нових услуга у систему социјалне заштите-социјално предузетништво, база података а поред тога уручени су и кључеви од новог возила које је донација „ЕРСТЕ банке“ Сигурној кући у Сомбору.

  После разговора са директорком Силвијом Крањц и запосленима у Центру за социјални рад, гости су обишли просторије Сигурне куће и пластенике у дворишту упознавајући се са пројектом „Добра башта“ који се веома успешно спроводи и представља прави пример добре праксе у сфери одговорног социјалног рада. На крају се директорка Крањц захвалила гостима а посебно донаторима из „Ерсте Банке“ на изузетном возилу марке Тојота који ће итекако послужити Сигурној кући.

  Округли сто под називом „Европа : Помирење и толеранција као политички циљ“, организован је у Великој сали Скупштине града Сомбора. На скупу чији је иницијатор Одбор за међународну сарадњу Српске напредне странке у Сомбору учествовали су представници немачке “Конрад Аденауер Фондације”, Владе Србије, Министарства одбране и МУП-а, као и Интернационалне полицијске асоцијације и представници града Сомбора. Посебан део овог скупа приређен је у послеподневним часовима „Практичном обуком за самоодбрану за жене“ у фискултурној сали у Гимназији „Вељко Петровић“ у извођењу припадника Интернационалне полицијске асоцијације и ПУ Сомбор.