Вести

АЗИЛ ЗА ПСЕ ЛУТАЛИЦЕ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ ИЗГРАДЊЕ

Изградња азила за псе и мачке луталице почела је пре пет година, а застала због проблема са локацијском дозволом. Формални недостаци су отклоњени и очекује се да ће објекат бити завршен у наредних десетак дана, што је и био разлог да градилиште посете градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, члан Градског већа за комуналну област Мирослав Ковачић, те Никола Пајић, директор  ЈКП „Чистоћа“, са сарадницима.

„Пре пет година је почела изградња азила за псе и мачке луталице. Дошло је до одређених проблема везано за локацијску дозволу коју је својевремено поништио Покрајински секретаријат за урбанизам и градитељство. Последњих годину  и по дана, сарадњом ЈП „Урбанизма“, Градске управе и ЈКП „Чистоћа“,  успели смо да отклонимо све формалне недостатке којих је било много. Радови на изградњи објекта почели су пре месец дана, а изводе их  три јавна предузећа, поред „Чистоће“ то су  ЈКП Простор“ и  ЈКП „Зеленило“ – навео је Никола Пајић.

Према Пајићевим речима, за завршетак објекта град Сомбор је из буџетских средстава,  крајем 2015. године,  издвојио два милиона динара, а Чистоћа је искористила све што је у претходном периоду купљено за потребе азила.

„Радови су при крају и  град Сомбор ће за десетак дана добити овај важан комунални објекат. У овој фази изградње обезбеђен је смештај за 180 животиња, а у другој  фази  изградње, која би требало да се одвија након конституисања Скупштине града,  потребно је три милиона динара за постављање нових боксова и тада би капацитет објекта износио 360 места за смештај напуштених животиња“ – казао је Пајић и додао да је азил рађен према свим стандардима које захтевају Закон о добробити  животиња  и  Закон ветеринарству, као  и други закони који регулишу ову област.

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић је истакао добру сарадњу јавних предузећа која раде на изградњи  азила за псе и мачке луталице.

„Добра сарадњи три јавна предузећа је показатељ да наша јавна предузећа нису феуди сами за себе, већ да добрим руковођењем могу да раде за добробит свих наших грађана. Одељење за комуналне послове Градске управе је врло брзо и врло ефикасно,  понекад и са много мука, издејствовало све дозволе које су биле потребне да се објекат заврши. Задовољни смо  што ће објекат бити завршен за неколико дана и отворићемо га после избора. Пратићемо како се руководи овим објектом, јер онолико колико је град издвајао у претходне две године за уједе паса луталица, азил ће много умањити“ – казао је градоначелник Тодоровић и апеловао на грађане да брину о својим љубимцима.