Вести

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У АМЕРИЧКОМ ФУДБАЛУ

Балканско првенство у Америчком фудбалу које је протеклог викенда одржано у Сомбору, уз добродошлицу учесницима, отворио је заменик градоначелнице Антонио Ратковић у присуству већнице за спорт и омладину, Антониа Нађ Косановић.

- Свим учесницима желим пријатан боравак у нашем граду, а уједно бих искористио прилику да КАF „Celtis“ честитам на уласку у супер лигу Србије и пожелим им пуно успеха у даљем току такмичења. Град је препознао и подржао овај занимљив и атрактиван спортски догађај и трудићемо се да то и даље чинимо - изјавио је заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

Захваливши се организаторима манифестације којом је обогаћен викенд у Сомбору, Антонија Нађ Косановић, већница за спорт и омладину је итакла још једну важну димензију овог спортског догађаја:

- Данашњи турнир има посебан карактер, јер поред утакмица одржаће се и едукација о правилима, повредама и превенцији повреда у Америчком фудбалу, као и едукација о допинг факторима који су за спорт веома битни. Захваљујем се организаторима који су нам викенд обогатили овом манифестацијом и што на најбољи начин кроз, спорт брину о нашој омладини. Гостима желим пријатан викенд у Сомбору и да се својим кућама врате са мноштвом позитивних утисака - изјавила је Антонија Нађ Косановић.

Српска Асоцијација фудбала (SAAF) и Савез Америчког фудбала(SAFV) у сарадњи са Градом Сомбором и Спортским Савезом Града Сомбора угостило је преко 160 такмичара из Србије, Словеније и Хрватске који су се током два дана такмичили у четири узрасно/родне категорије америког фудбала.