Вести

ДАН ПОЛИЦИЈЕ

Поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Славе Министарства и Дана полиције, градоначелник Сомбора Саша Тодоровић организовао је пријем и уручио награде полицијским службеницима који су се у протеклих годину дана посебно истакли у обављању послова који су им поверени.

Градоначелник Саша Тодоровић, је ручне сатове уручио Дарку Ковчину, самосталном полицијском инспектору у Одељењу саобраћајне полиције, Браниславу Миросављевићу, млађем полицајацу 1. класе Одељења полиције и Жељку Цветковићу, вишем полицајцу Одељења за логистику. Посебном захвалницом због дугогодишњег професионалног рада награђени су: Драган Лалић, полицијски наредник Одељења криминалистичке полиције, Маријана Репаја, млађи стручни сарадник 1. класе Одсека за управне послове, Мирко Тадић, виши полицијски наредник у Одељењу саобраћајне полиције, Ерика Блашковић, стручни сарадник Одсека за аналитику и евиденције, Гордана Дробац, виши полицајац Одсека пограничне полиције, за странце, сузбијање илегалних миграција и трговине људима и Александар Радовић, млађи референт 1. класе Одсека за везе. Министар унутрашњих послова прихватио је предлог начелника ПУ Сомбор Саше Дмитрашиновића и у виши чин унапредо Владимира Голубовића инспектора криминалистичке полиције и Мирјану Цвијановић, портпаролку ПУ Сомбор.

Приликом доделе награда начелник ПУ Сомбор, Саша Дмитрашиновић је рекао да се „Дан полиције обележава у сећање на славне дане прошлости када је малобројна српска жандармерија код Чукур чесме поразила бројну турску солдатестку.“ - Тиме смо добили пут и правац којим треба да идемо, поносни смо на славне дане наше прошлости, али себе видимо као професионалну и одлучну службу спремну да се супротставимо изазовима који су пред нас стављени. Дајемо ссве од себе да будемо истински сервис грађана. ПУ остварује добре резултате у свим областима, што је препознато и од Министарства унутрашњих послова, а у области саобраћаја Полицијска управа у Сомбору је међу пет најуспешнијих у МУП-а – казао је Дмитрашиновић и навео да је почело расветљавање и у току је хапшење починиоца најтежег кривичног дела које је ове године почињено у Кљајићеву. Дмитрашиновић је додао да је сомборска полиција свесна да је Сомбор миран и безбедан град, али да безбедност може бити још већа. - Сигуран сам да ћемо кроз сарадњу са локалном самоуправом постићи да Сомбор буде још мирнији и безбеднији град за све грађане – навео је Дмитрашиновић.

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић је изразио веровање да „награде иду у праве руке“. - Настављамо лепу традицију и захваљујем се на плодној и садржајној сарадњи.Осим што је град мирних и пристојиних људи, Сомбор је и безбедан град. Од јесени имаћемо и заједничку акцију и као два значајна сервиса, отворићемо се према грађанству и бити им још ближе – наговестио је заједничке активности локалне самоуправе и Полицијске управе, градоначелник Сомбора Саша Тодоровић.