Вести

ДИСТРИБУЦИЈА 550 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ

Црвени  крст  Сомбор почео је дистрибуцију друге транше 550 прехрамбених пакета  социјално угроженим лицима у сомборским селима и приградским насељима. Дистрибуцији су присуствовали градоначелник Сомбора Саша Тодоровић и прим. др Зоран Парчетић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

„Подела прехрамбених пакета узрокује подељене емоције – једна се односи на одговорно понашање локалне самоуправе према најугроженијим становницима нашег града којима ћемо поделити 550 пакета помоћи која ће им, сигуран сам, значити. Друга се односи на то да се локална самоуправа не мири са тим да има толико корисника како прехрамбених пакета, тако и корисника Народне кухиње. Ради превазилажења овог проблема локална самоуправа вредно ради на томе да се становништво запосли и живи искључиво од сопствених прихода“ – казао је градоначелник Тодоровић и навео да ће „Црвени крст док буде радио предано и добро, имати подршку локалне самоуправе.“

Др Парчетић је казао да је у 2016. години планирано шест транши помоћи, те да је ова априлска транша, друга испорука прехрамбених пакета социјално угроженим лицима.

„За разлику од праксе у ранијем периоду, пакети помоћи ће се делити и током лета, јер и у том периоду код наших суграђана постоји потреба за овом врстом помоћи“ – казао је прим. др Зоран Парчетић.  

Спискови корисника прехрамбених пакета сачињени су у сарадњи Центра за социјални рад Сомбор и месних заједница.