Вести

Ђорђевић: Bелики помаци на пољу родне равноправности

Савет за бригу о деци, популацији и социјална питања ГО СНС Сомбор је, данас, у Великој сали Градске куће, одржао трибину под називом „Уједињени у борби за родну равноправност“. Трибини су присуствовали и министар одбране Зоран Ђорђевић, држави секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божић, државни секретар Министарства здравља Берислав Векић и градоначелник Сомбора Саша Тодоровић.

 

Трибина је одржана са циљем постизања веће солидарности у борби за родну равноправност.

 

„Жене треба да се осећају потуно равноправне и на пољу родне равноправности учињени су велики помаци. Не треба заборавити да иза сваког успешног мушкарца стоји успешна жена“ рекао је министар одбране Зоран Ђорђевић. 

 

Присутнима се обратио и држави секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божић: „И мушкарци и жене у Српској напредној странци су много урадили за родну равноправност. Економско и политичко оснаживање жена представља стратешку ствар за нашу странку и за Србију“.

 

Секретар Министарства здравља Берислав Векић нагласио је да се ситуација у здравству поправља и да је уложено много у превенцију, али и лечење карцинома рака грлића материце и дојке. 

 

После одржане трибине, гости су посетили и први отворени изборни штаб у центру Сомбора.