Вести

Додељена ауто-седишта за првих сто беба рођених у 2023. години

Данас је у Великој сали Жупаније уприличена свечана додела ауто-седишта родитељима првих сто беба рођених у 2023. години на територији Града Сомбора. Поделу је уприличио Савет за безбедност саобраћаја на челу са градоначелником Антониом Ратковићем.

Савет за безбедност саобраћаја спроводи ову акцију са циљем повећања безбедности учесника саобраћаја, посебно оних најмлађих, а Ратковић је искористио ову прилику како би изразио задовољство што се овај програм успешно спроводи још од 2016. године.

 „За седам година колико већ додељујемо ова ауто-седишта биће укупно подељено преко 1100 ауто-седишта и око седамсто седишта за бицикле. Једна од најлепших активности Савета за безбедност саобраћаја, и од првог дана када смо и почели са радом Савета, највећи број активности управо је усмерен ка безбедности наших најмлађих учесника у саобраћају. Све активности Савета финансирају се из казни несавесних возача“.

Како он наводи, и у будућности ће се наставити са сличним акцијама које су усмерене на најмлађе суграђане, те је најавио још неке планове који ће бити реализовани у наредном периоду.

 „Оно што ме изузетно радује да ћемо ове године, поред ових сто ауто-седишта које смо управо доделили, ускоро имати конкурс за још двеста ауто-седишта, а очекује нас и конкурс за седишта за бицикла, где ћемо поделити двеста седишта“.

Ратковић је позвао све заинтересоване да се пријаве на најављене конкурсе, а напоменуо је и да су планирани радови на уређењу зона школа, затим едукације по вртићима, опремање истих, као и даривање ђака првака.  

 

 

 

 Извор: 025.rs