Вести

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ „ЛОВЦИМА“ НА АМБРОЗИЈУ

  Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора и Маја Павличић, дипломирани еколог, представник компаније "Орис" д.о.о, доделили су у свечаној сали Скупштине града награде најуспешнијим „ловцима“ на амброзију, који су у периоду од јуна до септембра месеца пронашли и преко мобилне апликације пријавили највише локација са амброзијом на територији града Сомбора.

  Маја Павличић, се у име компаније "Орис" д.о.о. обратила присутнима и захвалила градоначелнику Сомбора на помоћи и сарадњи у остварењу пројекта „Ловци на амброзију“. - Данас смо овде како би смо озваничили крај прве фазе пројекта „Ловци на амброзију“ и додели награде најуспешнијим и највреднијим ловцима. Уз помоћ њих шесторо, али и свих других који су учествовали у „лову“ на амброзију успели смо да лоцирамо укупно 344 тачке у катастарским општинама Сомбор 1 и Сомбор 2. Од данас започиње наредна фаза пројекта у којој ћемо се усредсредити на борбу против амброзије и њено уништавање. – казала је Павличић.

  Градоначелник Саша Тодоровић је изразио задовољство великим одзивом на акцију која је започета петог јуна на Светски дан заштите животне средине. - Оно што је пред нама јесте наредна фаза пројекта „Ловац на амброзију“, тачније, сада на ред долазе стручне службе компаније Орис и града Сомбора које ће у наредним недељама извршити прецизно мапирање свих локација које су пријављене у овом пројекту. Основни циљ, који смо имали када смо започели сарадњу јесте побољшање услова живота у граду, јер морамо имати на уму чињеницу да се, према неким истраживањима, број особа подложних алергијама на угроженим подручјима може увећати за чак 30 процената сваке године. – рекао је Тодоровић и додао да „су сви „ловци“ на амборзију, који су учествовали у овом пројекту показали свест и друштвену одговорност те тако помогли својим суграђанима. - Ово је прави пример јавно-приватног партнерства. Искрено се надам да ће овај пројекат бити само зачетак сарадње и да ћемо у наредном периоду остварити и постићи много више. – казао је градоначелник на крају свог обраћања након чега је најуспешнијим „ловцима“ на амброзију уручио награде. Александар Талоси је, као „ловац“ на амброзију са највише пријава добио лап-топ рачунар, бицикл су добили Бојан Минић и Миња Јоветић, док су мобилне телефоне добили Страхиња Левнајић, Кристина Ванчо и Матеј Божић.