Вести

Додељено још 200 ауто-седишта за бебе у Сомбору

Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора, на челу са Антониом Ратковићем и начелником Одељења саобраћајне полиције ПУ Сомбор, Сташом Ковачевићем, организовао је доделу још 200 ауто-седишта за бебе које су рођене на територији Града. Том приликом, градоначелник је изјавио да ово није крај и да наставља са акцијом доделе ауто-седишта, како би што више наших суграђана било безбедно у саобраћају. 

 „Настављамо са поделом ауто-седишта за наше најмлађе суграђане. Пре месец дана поделили смо ауто-седишта за првих 100 беба, сада смо поделили још 200 ауто-седишта. Циљ свих нас у Савету за безбедност саобраћаја је да овај број из године у годину расте, док све и једно дете на територији Града Сомбора не добије ово ауто-седиште“. 

Поред ауто-седишта, Ратковић је изјавио да је у току Конкурс за доделу 200 седишта за бицикле за наше најмлађе, као и улагање у прслуке за вртиће и школе. 

Такође, било је речи о будућим улагањима и плановима за сам Град када су у питању бициклисти и школарци.

„Настављамо са уређењем зона школа и очекујем да у наредном периоду поред свих ових активности, крене и уређење бициклистичких стаза, како би наши бициклисти били безбедни у саобраћају“.

Подсећамо да се све активности Савета за безбедност саобраћаја финансирају из наплаћених казни несавесним возачима.

 

 

 

Извор: 025.rs