Вести

ДРАГАНА ЈОВАНОВИЋ СПОРТИСТКИЊА 2023. ГОДИНЕ ГРАДА СОМБОРА

Свечано уручење признања за спортисту 2023. године Града Сомбора, одржано је синоћ у Народном позоришту. Догађају су присуствовали: Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора, Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Дарко Косановић, директор СЦ „Соко“, Милош Мијић, председник Спортског савеза Града, Драган Максимовић, члан Управног одбора Спортског савеза Града, те представници Спортског савеза Србије и Војводине. 

Другу годину заредом, млада боксерка Боксерског клуба „Сомбор“, Драгана Јовановић, изабрана је за спортисткињу године, те јој је уручена и гранд при награда.

„Велика ми је част и велико ми је задовољство што сам другу годину заредом проглашена за најбољу. Много је рада и труда уложено у сваки мој резултат. Много се мора одрицати, тренирати и ја сам се овде и преселила управо због спорта“, истакла је Драгана.

Такође, она је истакла и да је година иза ње била турбулентна, али да је било много срећних тренутака.

„Стварно сам прошле године освојила све што може да се освоји. Једино ми је остала жал за златом на Европском, али за мене, моје сребро стварно сија као злато. Мали број жена тренира бокс, има предрасуда наравно, као и увек да су мушкарци ипак за тај спорт, али мислим да мојим резултатима и многих других девојака из репрезентације Србије показујемо да је то сада можда и на истом нивоу“, закључила је спортисткиња године.

Председник Спортског савеза Града Сомбора, Милош Мијић, поносно је истакао да ова манифестација има традицију, те се захвалио представницима Града, као и Спортског савеза Србије и Војводине на подршци.

„Утисци су заиста сјајни. Ми се поносимо нашим спортистима и наравно резултатима и оно што очекујем од њих то је да буду и бољи следеће године и да се опет окупимо на овом месту и прославимо њихове, а и наше успехе“, рекао је Мијић.

Током обраћања присутнима, градоначелник, Антонио Ратковић, истакао је да Град издваја значајна средства за функционисање клубова, одлазак на такмичења, да се стипендирају најталентованији спортисти и тренери, те да се улаже у спортску инфраструктуру. Ратковић је додао и да ће се радити на томе да из године у годину та подршка буде још већа.

 

 

 

Извор: 025.rs