Вести

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ЗА СПОРТ ПРЕДРАГ ПЕРУНИЧИЋ ПОСЕТИО СОМБОР

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић посетио је сомборске кошаркашке клубове, ЖКК „СО-КОШ“ и КК „СОМБОР“. Посети је присуствовао и градски већник за спорт, Антонија Косановић Нађ.

У току посете се разговарало о раду и начину функционисања клубова, проблемима са којима се клубови сусрећу, као и о новој усвојеној Стратегији о спорту.

Господин Перуничић присуствовао је заједничком тренингу клубова, где су снаге одмериле девојке против момака. Државни секретар је изразио задовољство формирањем женског сениорског тима и радом клубова, и поклонио је клубовима кошаркашке лопте.

„Драго ми је што Сомбор наставља бити спортски град и што се наша деца баве физичком активношћу и здравим начином живота. Формирање женског сениорског тима је још један показатељ да локална самоуправа схвата значај спорта и спортског духа“ – истакао је Перуничић.  

Овим заједничким тренингом координирао је дипломирани професор физичког васпитања и председник Савета за спорт и омладину СНС-а Јован Узелац, који ће од априла водити женску сениорску селекцију. „Веома сам поносан што ће град Сомбор по први пут имати и женску сениорску селекцију. Захваљујем се градоначелнику Тодоровићу на подршци и уверен сам да ћемо имати много успеха“ – изјавио је Узелац.