Вести

Душанка Голубовић (СНС): Покрајина је место где се брине о грађанима, а не тајкунима

Када представници опозиције, који су некад представљали власт, причају о фундаменталним стварима од значаја за Војводину и виде је у пољопривреди, управљању водама и прехрамбеној индустрији, важно је да их подсетимо на хиљаде хектара најплоднијих војвођанских ораница које се као државно пољопривредно земљиште у време њихове власти нису издавале у закуп, те је држава остала без прихода, стотине километара каналске мреже и осталих водотокова које у њихово време нико није ни покосио и готово у потпуности девастиран сектор прехрамбене индустрије. Захваљујући њиховом управљању пољопривредом у Војводини, иста је као „житница Србија“ уместо симбол богатства и благостања постала синоним за луку у Констанци и чињеницу да се велике обрадиве површине у Војводини користе од стране малог броја пољопривредника за производњу житарица које се као сировина, без створене додатне вредност у Србији, у највећој мери користе искључиво за извоз.

Са друге стране, исти су нам пружили најбољи пример колико надлежности и значаја за живот грађана може да има Аутономна Покрајина Војводина, јер су у периоду од 2014. до 2016. године за разлику од локала и републике где је Српска напредна странка преузела власт, они исту обављали на нивоу покрајине. Две године живот грађана Војводине био је ускраћен за инвестиције и привредни раст, изградњу комуналне инфраструктуре, обнављање болница, школа, културних и установа социјалне заштите, спортских објеката…

Српска напредна странка наследила је исти уставни и законодавни оквир који су поставили представници данашње опозиције, али је променила принципе функционисања власти и уместо подела и бриге о личним интересима, увела принцип јединства и општи интерес као приоритет.

Захваљујући томе данас развијамо савремену саобраћајну инфраструктуру, изграђујемо и комунално опремамо индустријске зоне, одржавамо и изграђујемо каналску мрежу и преводнице, обнављамо вртиће, школе, болнице и клиничке центре, позоришта и музеје, спортску инфраструктуру…

Покрајина данас не представља никакав дистрибуциони центар, него власт која брине о грађанима на првом месту. У том смислу, за Српску напредну странку у Војводини јесу важни пољопривреда, управљање водама и прехрамбена индустрија, али и економски раст и развој заснован на унапређењу знања и развоју науке, социјална сигурност и здравствена заштита становништва, очување и унапређење идентитета сваке националне заједнице на њеној територији и једнаке шансе за сваког појединца.