Вести

ФЕСТИВАЛ КУЛТУРЕ, ТРАДИЦИЈЕ И ПРИРОДЕ

Фестивал је и ове године имао за циљ промовисање културног наслеђа и           богатства села кроз старе занате, домаће производе, традиционална јела, пића, обичаје, народне ношње, игре и песме, као и природне лепоте Специјалног резервата “Горње Подунавље“.

Приликом отварања овогодишњег “Бодрог феста“ у Бачком Моноштору, градоначелница  Душанка Голубовић истакла је следеће:

 -Поштовани домаћини Моношторци, уважени гости, пријатељи Бодрога с радошћу сам примила позив вредних људи из Месне Заједнице овог села да будем гост на овогодишњем,  дванаестом по реду“ Бодрог фесту“. Обраћајући се са овог места, ја се и сама осећам као део овог, сада већ традиционалног и надалеко познатог спектакла, који превазилази оквире локалне манифестације. Невероватан је ентузијазам Моноштораца који већ пуних дванаест година успевају да окупе петоструко више посетилаца од броја житеља овог села. Драги Моношторци, желим да поручим да је град Сомбор данас поносан на Бачки Моноштор јер сте омогућили да се за ваше село и за Сомбор чује далеко изван граница, а оно најбитније што сте нам омогућили је да се заједно радујемо и веселимо. Драги Моношторци, драги Бодрожани, ја вам на томе искрено честитам-истакла је градоначелница, Душанка Голубовић.

-Свечано отварање увеличао је дефиле фијакера, богат културно-уметнички програм, класични програм са наступом хорова и солиста цркве. Током целог дана у центру села били су изложени штандови старих заната, што је посетиоцима приближило богату културу овога села. Ноћни програм фестивала обогатио је наступ музичког састава „Ђувегије“ и “Златне жице Бодрога“.