Вести

ФОРМИРАН САВЕТ ЗА МИГРАЦИЈЕ У СОМБОРУ

     На састанку Штаба за ванредне ситуације, одржаном 15. септембра, закључено је да је бивши војни објекат „Венац“ потребно очистити и уредити за прихват миграната, што је у кратком року и учињено. Објекат је већ у раним јутарњим часовима био спреман за прихват прве веће групе миграната. Објекат за прихват миграната је опремљен лежајевима, мобилним тоалетима, а биле су спремне и екипе Градске организације Црвеног крста и осталих служби које се ангажују у оваквим и сличним ситуацијама.

     На лицу места, 16. септембра, у објекту за прихват миграната био је и градоначелник Сомбора Саша Тодоровић. Прва група миграната, њих 59, се после одмора и окрепљења упутила ка граничном прелазу за Републику Хрватску. У циљу благовременог и организованог деловања на могући повећан долазак миграната, Градско веће је на 69. седници, одржаној 14. септембра донело закључак о образовању Савета за миграције града Сомбора и упутило Скупштини града Сомбора на разматрање по хитном поступку.

     На 32. седници Скупштине града, одржаној 17. септембра предлог Градског већа је размотрен и образован је Савет за миграције града Сомбора, као и задаци Савета. Председник Савета за миграције је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, др Зоран Парчетић, члан Градског већа је заменик председника Савета, а остали чланови Савета су: Златко Милићевић, повереник за избеглице и миграције града Сомбора, Ивана Кулић (Центар за социјални рад), Дејан Нићетин (Полицијска управа Сомбор), Биљана Клипа (Црвени крст Сомбор), Томислав Ћавар (Градска управа града Сомбора), Иван Глигорић (Градска управа града Сомбора), Радомирка Жижа (Национална служба за запошљавање – Филијала Сомбор), Драгана Мрђенов (Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор) и прим. мр сци. мед др Драгослава Чубрило (Завод за јавно здравље Сомбор).