Вести

Град обезбедио средства за бесплатне уџбенике првацима

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 156. седницу, на чијем Дневном реду се нашло 17 тачака.

Чланови Већа усвојили су предлог финансирања Пројекта набавке уџбеника за све ђаке првог разреда основних школа на територији Града Сомбора. Министарство просвете обезбедиће бесплатне уџбенике ђацима првацима из породица примаоца новчане социјалне помоћи, као и деци са сметњама у развоју. Како на територији Града има 19 основних школа, са укупно 602 евидентирана ђака првака, локална самоуправа ће обезбедити бесплатне уџбенике за све преостале ђаке прваке који нису обухваћени програмом Министарства просвете у износу од 5.855.000,00 динара.

Такође, прихваћен је предлог за расподелу средстава по Јавном конкурсу за финансирање или суфинансирање програма 14 удружења која негују идентитет националних мањина – националних заједница на територији града Сомбора за 2023. годину у укупном износу од 2 милиона динара. Већници су прихватили предлог Решења о образовању комисије за спровођење Конкурса за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела, као и Удружењима пчелара на територији града Сомбора у 2023. години, за које су у градском буџету обезбеђена средства у укупном износу од 3 милиона динара.

Градско веће прихватило је предлог за закључење Уговора о установљавању права стварне службености на катастарским парцелама у КО Стапар са ЈВП „Воде Војводине“ Нови Сад, у корист Града Сомбора, а за потребе изградње заливног поља „Стапар“.

 

 

 

Извор: 025rs/Град Сомбор