Вести

ГРАД СОМБОР И „ПРОЏЕТИ“: САРАДЊОМ ДО ТЕМЕЉА НОВЕ ФАБРИКЕ

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, разговарао је са власником и директором компаније „Проџети“ Романом Росијем о проширењу капацитета у Сомбору. Постојећа локација је неадекватна за проширење производње, па је локална самоуправа „Проџетију“ без накнаде уступила парцелу у индустријској зони Сомбора.

Градоначелник Тодоровић је посету власника  компаније „Проџети“ оценио као „веома важну за град Сомбор".

„Проширење капацитета компаније „Проџети“ локална самоуправа је омогућила тако што је компанији уступила једну парцелу у индустријској зони за изградњу нове фабрике. Испоштована је законска процедура, односно предлог да се парцела уступи „Проџетију“ без накнаде разматрана је на Градском већу, а потом је одлука о уступању донета и на седници Скупштине града. И Влада Републике Србије је одобрила доделу парцеле без накнаде компанији „Проџети“. Према бизнис плану који смо имали на увид, очекујемо да се целокупни досадашњи погон из постојеће фабрике, пресели на нову локацију. Очекујемо и отварање нових радних места“ – казао је градоначелник Саша Тодоровић.

Роси се захвалио на пријему и „изузетно добре односе са локалном самоуправом је навео као битан фактор који је компанију привукао да инвестира у изградњу фабрике у Сомбору и тиме омогући отварање нових радних места.“

„У Сомбору смо сусрели врло младе и амбициозне људе, који су омогућили да се цео посао уради онако како је законом предвиђено и у крајње прецизним роковима“ – казао је власник и директор компаније „Проџети“ Романо Роси и захвалио се градоначелнику и локалној самуправи на поштовању рокова.

Изградња фабрике ће почети током ове године, а током године ће бити и завршена. На новој локацији производња би требала да почне у фебруару 2017. године, а партнер „Проџетија“ у овој инвестицији биће компанија „Гучи“, речено је на састанку градоначелника Тодоровића са власником „Проџетија“ Романом Росијем и консултантом компаније Љиљаном Јовановић.

Италијанска компанија „Проџети“ има дугогодишњу традицију у производњи обуће и њени оснивачи су браћа Енрико и Романо Роси.