Вести

ГРАД СОМБОР УЛАЖЕ У СВОЈА ЈАВНА КОМУНАЛНА ПРЕДУЗЕЋА

Градоначелник града Сомбора, Саша Тодоровић, посетио је ЈКП „Зеленило“ како би се на лицу места информисао о раду предузећа и коришћењу опреме коју је „Зеленило“ набавило захваљујући средствима које је издвојио град. Реч је о средствима у износу од 2,5 милиона динара издвојеним за набавку кранске  косачице.

Град Сомбор је издвојио стриктно наменска средства за набавку кранске косачице, што ће поспешити рад „Зеленила“ у одржавању ветрозаштитних појасева, кошењу банкина, крчењу растиња и кошењу на неприступачним местима. У 2013. години су оформљена три јавна комунална предузећа о чијем се опстанку и функционисању није водило рачуна на адекватан начин. Преузевши власт, на себе смо преузели велики задатак да оправдамо и побољшамо рад ових предузећа, како би се њихово постојање одржало и унапредило у будућности – казао је градоначелник Саша Тодоровић.

Директор ЈКП „Зеленило“ Миодраг Пуповац, захвалио се граду Сомбору и градоначелнику на безрезервној помоћи коју пружају предузећу, те истакао значај набавке ове опреме за даљи рад.

Пуповац је навео да је ЈКП „Зеленило“ ангажовала Општина Бач на садњи ветрозаштитног појаса у оквиру којег је посађено 3600 комада садница, а цео посао је обављен за седам дана, што је потврда доброг рада овог предузећа.