Вести

Градоначелник обишао завршетак радова на атарском путу у Станишићу

На територији Града Сомбора настављају се радови на унапређењу инфраструктуре. У Станишићу се приводи крају уређење атарског пута, односно, обилазнице око овог насељеног места, а тим поводом, градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић и члан Градског већа за комуналне делатности и инвестиције, Ђорђе Зорић, данас су обишли поменуту деоницу. 

Ратковић је овом приликом истакао да је у питању пут који је од великог значаја за становнике Станишића, дужине  од 3,3 километра и ширине 4 метра.

 “Веома битан пут, с обзиром да већина тешке механизације која кад је сезона репе пролази кроз насељено место Станишић, сада ће имати могућност да користи ову обилазницу као и остала пољопривредна механизација”, рекао је Ратковић. 

Током прве фазе радова Град Сомбор је имао финансијску подршку Покрајинског секратеријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а за  комплетно асфалтирање из буџета локалне самоуправе издвојено је око 30 милиона динара.  Градоначелник је додао да је при крају и прва фаза доводника воде од Светозара Милетића ка Станишићу, као и да је у плану пројекат изградње канализационе мреже са пречистачом отпадних вода.  

 

 

Извор: 025.rs