Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ЗИМСКУ СЛУЖБУ ЈКП „ЗЕЛЕНИЛО“

Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора обишао је пункт Зимске службе ЈКП „Зеленила“ на Безданском путу и уверио се у спремност овог предузећа за рад на чишћењу и одржавању саобраћајница на територији града у случају снежних падавина. Након обиласка, градоначелник је разговарао са Миодрагом Пуповцем, директором ЈКП „Зеленило“ Сомбор о тренутној ситуацији у овом комуналном предузећу и о плановима за наредни период.

Током разговора било је речи о набавци нове опреме, али и о чињеници да се током друге половине 2014. године рационално располагало са новцем што је омогућило куповину новог возила и алата за радионице. Градоначелник Тодоровић је нагласио како је задовољан радом ЈКП „Зеленила“, те да увек има простора да се ради боље и друштвено одговорније, мислећи при том на иницијативу Градске управе, коју су подржала јавна комунална предузећа, да се на сваки начин помогне социјално угроженим породицамa.

Такође, било је речи и о финансирању ЈКП „Зеленила“ у наредној години, где је наглашена потреба да се поштује политика Владе Србије и Градске управе о штедњи.

- Потребно је знати где је сваки динар потрошен, јер само на тај начин можемо адекватно водити како сам град Сомбор тако и сва његова јавна предузећа, а посебно „Зеленило“, које је једно од највећих и најупосленијих предузећа у граду - рекао је Тодоровић на крају обиласка, и додао да ће у наредном периоду посетити и остала јавна комунална предузећа и разговарати са директорима, у циљу што боље сарадње у предстојећем периоду.