Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У КАПЕТАНОВОЈ УЛИЦИ

Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора и Страхиња Шљукић, директор ЈКП „Водоканал“ обишли су радове на изградњи канализације отпадних вода и замени водоводних цеви у Капетановој улици у Сомбору. Радови су отпочели 2. новембра, док је њихово окончање планирано за крај године, односно рок за завршетак радова је 31. децембар.

Приликом обиласка градилишта градоначелник Тодоровић је рекао да је „у кратком временском периоду урађено много – са малим буџетом, што је знак да се са новцем домаћински располаже и да постоје јасни приоритети у раду“.

- Водоснабдевање је један од пет приоритета ове градске власти и увек ћу се залагати за поштовање тих приоритета без обзира на разне захтеве и ситуације, јер као локална самоуправа, морамо водити рачуна о квалитету живота наших суграђана. Сматрам да је сарадња градских јавних предузећа одлична, поготово у оним сферама које олакшавају свакодневни живот свих људи како у граду и насељеним местима. – казао је Тодоровић.

Директор ЈКП „Водоканал“, Страхиња Шљукић, је потврдио „да се ради пуно и да у граду постоји неколико активних градилишта, пре свега у улицама Станка Опсенице и Боре Станковића, у индустријској зони али и у Кљајићеву, где се ради на повезивању локалног сеоског водовода са градским водоводом.“

- У Капетановој улици се гради колектор отпадних вода у вредности од 4,5 милиона динара. Поред тога, искористићемо прилику да заменимо водоводне цеви како не би смо поново раскопавали улицу у наредном периоду. – рекао је Шљукић.

***

Градоначелник Тодоровић је обишао и радове на повезивању водовода у Кљајићеву са градским водоводом. Током обиласка градоначелник је у пратњи директора ЈКП „Водоканал“ разговорао са радницима и упознао се са динамиком радова и роковима за пуштање обједињеног водовода у рад.