Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ ПОСЕТИО АМБАСАДУ ИЗРАЕЛА У СРБИЈИ

Градоначелник града Сомбора, Саша Тодоровић, боравио је у среду у Београду где је на позив његове екселенције амбасадора Јосефа Левиа посетио Амбасаду Израела у Србији.

У срдачном разговору градоначелник Тодоровић је амбасадору Израела пренео своје утиске о недавном путу у Тел Авив и Јерусалим, где је представљао град Сомбор на Међународном сајму привреде (WATEC) и Светској конференцији градоначелника. Тодоровић се том приликом захвалио амбасадору Левиу и особљу амбасаде на помоћи у организацији пута представника града Сомбора у Израел. Градоначелнику и самом граду је тако указана велика част да представља Србију на овом значајном међународном скупу.

Његова екселенција, амбасадор Леви је истакао да је наступ представника града Сомбора на сајму WATEC оставио позитиван утисак на израелске компаније. Такође, Леви је пренео градоначелнику Тодоровићу да су неке од компанија са којима су вођени разговори заинтересоване за сарадњу са сомборском локалном управом, те да је у току размена података ради анализе потенцијалних инвестиција. На крају састанка било је речи о могућности доласка израелских уметника и културних радника чиме би се представила израелска култура и уметност у Сомбору.