Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК УГОСТИО ОСВАЈАЧА МЕДАЉЕ НА СВЕТСКОМ САМБО ПРВЕНСТВУ

Градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић, свечано су угостили младог Сомборца Војина Витковића из Џудо и самбо клуба „Бачка“ Сомбор, који је освојио бронзану медаљу на Светском самбо првенству за јуниоре у Киргистану.

Том приликом, градоначелник Ратковић је честитао Витковићу на оствареном резултату, наводећи како је успех сомборских спортиста уједно и успех града: „Велико ми је задовољство што имам прилику да те угостим и да ти честитам на оствареном успеху. Верујем да сваки успех наших спортиста, без обзира на категорију и спорт у којем се такмиче, има утицај на омладину и подстиче их да се и они баве спортом и физичком активношћу. Желим ти пуно успеха у наставку каријере и да нам дођеш са још много медаља на понос града“.

Војин Витковић је као репрезентативац Србије на Светском самбо првенству за јуниоре и млађе јуниоре у Киргистану, у категорији до 88 килограма, освојио бронзану медаљу, победивши домаћег такмичара Талипа Касимбајева, резултатом 8:1. Поред светске медаље, Војин је освајач и бронзане медаље на Европском првенству које је организовано у Израелу ове године и тако се окитио медаљама са више међународних такмичења.

Младом репрезентативцу, који је до сада остварио значајније успехе на међународној сцени, градоначелник Ратковић је уручио пригодан поклон и пожелео му пуно успеха у даљим тренинзима и такмичењима која долазе, наводећи како ће Град Сомбор увек подржати напоре младих који својим резултатима на најбољи могући начин промовишу наш град и земљу.

 

 

 

Извор: Град Сомбор