Вести

Грујичић и Весић обишли пацијенте повређене у судару два воза

Министри у Влади Републике Србије, др Даница Грујичић и Горан Весић, посетили су данас Општу болницу „Др Радивој Симоновић“, како би обишли пацијенте повређене у судару два воза, у близини Оџака. Добродошлицу су им пожелели државна секретарка у Министарству пољопривреде, Душанка Голубовић, градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, начелник Западнобачког округа, Горан Нонковић и директор Опште болнице, др Драган Растовић.

Др Даница Грујичић, министарка здравља, изразила је задовољство функционисањем здравственог система у Сомбору, с обзиром да су здравствени радници, медицинске сестра и лекари, одреаговали брзо и у складу са ситуацијом у којој су се нашли.

„Сви су пацијенти збринути. Тренутно су сви ван животне опасности. Моја велика захвалност и колегама које су дошле од куће то вече и Хитној помоћи која је изашла на време свима онима који су учествовали у збрињавању пацијената, јер заиста су одрадили посао онако по свим протоколима, како то служба захтева, ако нешто функционише, функционише здравствени систем и то моје колеге и медицинске сестре стално доказују“, поручила је др Даница Грујић и додала.

Директор Опште болнице др Драган Растовић захвалио се министрима што су дошли у Сомбор да обиђу повређене пацијенте, те нам је рекао нешто више о томе у каквом се они стању налазе.

„Повређени су сви у стабилном стању и ускоро двоје или троје ће напустити болничко лечење. Ми смо у кратком временском року, по сазнању да се десила ова несрећа ангажовали још 30 здравствених радника, лекара, медицинских сестара и техничара, тако да смо све повређене збринули у року од три сата“, истакао је директор Опште болнице Сомбор.

Према речима министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горана Весића, до незгоде је дошло људском грешком.

„Овде је у питању грешка отправника возова из Раткова. О томе се води истрага. Он је већ усмено признао своју грешку, сада још железничка комисија ради у складу са законом и када буде завршила свој Извештај, он ће бити прослеђен свим надлежним0 органима, Тужилаштву и полицији, који ће затим пре предузети све друге кораке, који су који су у складу са законом у оваквим случајевима 00.51“, рекао је Весић и додао да ће ресорно Министарство радити на томе да се направи план о бољој контроли запослених, како се овакве трагедије не би догађале.

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, такође се захвалио министарки Грујичић и министру Весићу на посети, те је истакао и да ће Град додатно помоћи повређенима.

„У петак смо још једном видели да здравствени систем у Сомбору функционише. Ми као Град Сомбор потрудићемо се да свим повређенима који су са територије Града Сомбора, да заједно и са општином Оџаци и Новим Садом помогнемо и самим тим покажемо солидарност“, истакао је Ратковић.

Након обиласка пацијената, министри су обишли све објекте Опште болнице, Неуропсихијатрију и Дом здравља у Мирној улици, а др Даница Грујичић најавила је улагања у област здравства у Сомбору.

„Оно што ће стићи сигурно у току следеће године је магнетна резонанца. Надам се да је то лепа вест за Сомбор, Сомборце, да не морају да иду у друге градове за дијагностику“, закључила је Грујичић.

 

 

Извор: 025rs