Вести

И СТАРИ ТРЕБА ДА СЕ ПОНОСЕ И РАДУЈУ

Савет за бригу о деци, популацији и социјална питања ГрО СНС Сомбор организовао је акцију у склопу које су одржани предавање и радионица на тему „Поносан/на...“, намењени првенствено нашим старијим суграђанима.


Предавање је отворила Тамара Рудић Савовић, а присутнима се обратила и Слађана Чичовачки, дипломирани психолог, која је изнела више интересантних чињеница.

Поред дефинисања значења термина, указано је на значај који самопоуздање има за људе свих старосних доби, па тако активности различитог типа и проналажење смисла у њима, враћају веру у себе и сваку фазу живота чине лепшом. Пут ка менталном здрављу ће пронаћи свако ко ,,запосли ум‘‘, испуни дан, поносно прихватити себе и своје могућности. Истицање оних карактеристика које су нам снаге, а не слабости, кључ је другачијег начина размишљања, а самим тим и квалитетнијег функционисања у годинама старости.

Бити поносан на своју прошлост, садашњост и будућност и размишљање о вредностима и могућностима основа су поносног прихватања златног доба и
златних година. Уколико није могућа физичка промена, увек је могућа она важнија - унутрашња.

ГрО СНС ће и убудуће наставити да организује акције у области социјалне заштите и на тај начин истаћи важност питања и проблема из ове области.