Вести

ИНКЛУЗИВНА ЛИКОВНА РАДИОНИЦА "Зимске чаролије"

Женска одборничка мрежа Скупштине града Сомбора у сарадњи са хуманитарном организацијом Дечје срце, Удружењем особа са инвалидитетом „Панда“ и Саветом за друштвене делатности Општине Вождовац организовала је Инклузивну ликовну радионицу „Зимске чаролије“ у Дому за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“. Испред зграде Жупаније госте из Београда дочекали су градоначелник града Сомбора, Саша Тодоровић, народни посланик, др Владо Бабић и координаторке Женске одборничке мреже, Љиљана Гусић и Тамара Савовић.

На самом почетку посете уприличен је обилазак Скупштинске сале, где је градоначелник пожелео добродошлицу и одржао пригодан говор осврнувши се на историју града. Након тога, малишани из Београда обишли су Велику православну цркву, где је их дочекао и угостио дјакон Владимир. Главни део програма одржан је у Дому за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“, где су се деца дружила кроз ликовне радионице, музику и песму заједно са корисницима Дома. Заједничким учешћем подстиче се самоактуализација особа ометених у развоју и изван њиховог свакодневног окружења, доприноси се ширењу круга комуникације и ојачавању њихових способности за свакодневни живот.

Ове активности подстичу двосмерну комуникацију у локалној заједници са циљем да обезбеде доступност друштвених садржаја и грађанима који су под ризиком од дискриминације и њихову социјалну укљученост. Ово је само једна од активности у реализацији Женске одборничке мреже Скупштине града Сомбора, која ће и у будућности наставити сарадњу и помоћ најосетљивијим слојевима друштва и онима којима је то најпотребније. Захваљујемо се свим Удружењима и институцијама које су препознале значај и важност социјалног укључивања маргинализованих друштвених група и подржали ову манифестацију. Позивамо све градјане Сомбора да се активно укључе у рад Женске одборничке мреже и на тај начин допринесу кваитетнијем животу у нашој локалној заједници . Велику помоћ и подршку при реализацији хуманитарне акције пружио је повереник ГО СНС Сомбор, Слободан Станић.