Вести

ИНВЕСТИЦИЈЕ У ЗДРАВСТВО У СОМБОРУ: УСКОРО АНГИО САЛА И АМБУЛАНТА У „ГОГАМА“

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је Сомбор и том приликом се најпре сусрео са градоначелницом Сомбора Душанком Голубовић и њеним сарадницима, прим. др Зораном Парчитићем, председником Скупштине града Сомбора, др Лазаром Рачићем, чланом Градског већа за област здравства и социјалне заштите, те прим. др Владом Бабићем, послаником у Народној скупштини Републике Србије.

Секретаар за здравство је потом у пратњи домаћина посетио Општу болницу „Др Радивој Симоновић“ у којој су 20. марта започели радови на припреми прве ангио сале.

„Колико су ови радови крупан корак у раду сомборске болнице говори податак да ће преко 200.000 грађана Западнобачког управног округа имати најсавременије лечење кардиоваскуларних обољења који са 57 одсто смртности представљају највећи проблем за грађане Војводине. Управа за капитална улагања је 24. марта завршила јавну набавку за опрему за ангио салу и у току су радови на адаптацији дела болнице за ангио салу. Прошле године смо обећали да ће на пролеће Општа болница у Сомбору имати ангио апарат и то и реализујемо, а лекари из болнице се већ шест месеци налазе на едукацији на Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици. Овим инвестицијама ћемо значајно подићи квалитет здравствене заштите у Сомбору и Западнобачком управном округу“, казао је доц. др Зоран Гојковић.

Градоначелница је истакла да је од изузтетног значаја за град Сомбор, као и за грађане округа да се реализују инвестиције у здравству.

„Ангио сала је значајна, не само за срчане болеснике, већ и за потенцијално угрожене особе када су у питању срчана обољења, јер ће им све бити доступно у Сомбору, а не као до сада у Новом Саду. Ово нису једине инвестиције када је здравство у питању, већ ове недеље почињемо радове на изградњи амбуланте и апотеке у градском насељу „Гоге“. Ово насеље има 6000 становника и апел грађана да се отворе амбуланта и апотека, локалној самоуправи је познат од раније“, казала је Голубовић и истакла да јој је драго што може да најави почетак радова.

Према речима др Милана Грбе, в.д. директора Опште болнице вредност радова на адаптацији дела болнице у ангио салу износи 12 милиона динара.

Покрајински секретар је у пратњи градоначелнице, посланика прим. др Бабића и др Драгане Мрђенов, помоћнице директора Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ обишао и Дом здравља, где су у друштву директорке др Емеше Ури наставили разговор о најактуелнијим питањима из области здравства, а посебно здравства у Сомбору.