Вести

ЈАВНА ТУЖИЛАШТВА У СОМБОРУ УСКОРО ПОД ЈЕДНИМ КРОВОМ

Министар правде Никола Селаковић у Сомбору је отворио радове на згради у којој ће бити смештено Више јавнотужилаштво и Основно јавно тужилаштво. Отварању радова су присуствовали градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, Чедомир Бацковић,саветник министра правде  и представници јавнотужилачке организације из Сомбора и Новог Сада.

Министар Селаковић је изразио задовољство што у Сомбору означава почетак радова на изградњи, одсносно реконструкцији зграде која је изграђена крајем прошлог века наменски за школу. Када је престала потреба да зграда функционише као школски објекат потписан је Протокол о сарадњи између града Сомбора и тадашњег Министарства правде и државне управе којим је град Сомбор пренео права коришћења зграде некадашње Основне школе „21. октобар“ у Сомбору на Министарство правде,  а за потребе смештаја јавнотужилачких органа.

„Када се заврше радови на згради у Сомбору, јавно тужилаштво у Србији,  први пут ће добити  објекат  у којем ће бити смештено само Више и Основно јавно тужилаштво. Зграда ће у потпуности бити опремљена на начин који одговара савременим потребама рада јавнотужилачке организуације, спровођењу тужилачке истраге и биће опремљена најсавременијом техничком и технолошком опремом за обављање јавнотужилачкиох послова“  - рекао је министар правде Никола Селаковић.

Према речима министра Селаковића, у  реконструкцију зграде Република Србија ће уложити око 95 милиона динара, од којих око 78 милиона динара за грађевинске радове, два милиона на врешње надзора и 15 милиона динара за набавку намештаја и информатичке технике која ће бити на располагању радницима Јавног тужилаштва у Сомбору.

Градоначелник Сомбора  Саша Тодоровић је казао да ће отварањем зграде Вишег и Основног јавног тужилаштва  Сомбор добити на значају.

„Изградњом и функционисањем ове зграде биће у порасту административни значај Сомбора. Растом административниог значаја очекујемо и раст привредног и економског значаја града“ – истакао је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић. Тодоровић је навео да избор да се у Сомбору отвори оваква установа упућује на то да „је локална самоуправа препозната као добар домаћин и сарадник."

Грађевинске радове изводи фирма „Грађевинац“ из Новог Сада, а према речима министра Селаковића, очекује се да ће радови бити окончани до септембра, када би зграда требало да буде усељена и у функцији јавнотужилачке организације.