Вести

КАРАТИСТКИЊА АНА ДУЧИЋ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

„Град подржава перспективне младе спортисте“, рекао је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, приликом пријема младе каратисткиње Ане Дучић, која ће се такмичити на Европском првенству у каратеу, које се одржава од 4. до 10.  фебруара у Лимасолу на Кипру.

Млада каратисткиња, Ана Дучић и Петар Косановић, тренер kарате клуба „Сомборац“ и селектор репрезентације Србије у каратеу, представаљаће не само Сомбор, већ и  Србију на Европском првенству у каратеу.

Учешће на Европском првенству (ЕП) је било повод да се за младу каратисткињу и њеног тренера приреди пријем код градоначелника Сомбора Саше Тодоровића. 

Градоначелник Тодоровић је изјавио да „Град подржава перспективне младе спортисте“ и изразио уверење да ће Ана достојно заступати свој град и земљу из које долази.

На ЕП у катама-екипно такмичиће се 10 репрезентација, а у екипи Србије са Аном су још две каратисткиње, из Новог Сада и Београда.

Ана није успешна само у каратеу, већ и у школи. Ученица је првог разреда природно-математичког смера Гимназије „Вељко Петровић“, а  била је и  ђак генерације ОШ „Аврам Мразовић“  у школској 2014/2015. години.