Вести

КОКА КОЛА СОМБОРЦИМА ПОКЛОНИЛА ДУНАВСКИ ЕКО-ПАРК

Компанија Кока Кола – систем у Србији, изградила је у Сомбору први јединствени Еко парк. Парк је изграђен у склопу кампање Дунавски еко паркови у оквиру које ће у Србији бити изграђено седам паркова.
Изградња еко паркова у подунавским градовима резултат је десетогодишњег улагања у унапређење животне средине у Србији, речено је приликом отварања Еко парка у Сомбору, 3. децембра.
 
Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, захвалио се компанији Кока Кола и пословној асоцијацији НАЛЕД, на својеврсном поклону истичући досадашњу добру сарадњу, али и нове заједничке пројекте.
- Компанија Кока Кола  је Сомбор препознала као град са огромним потенцијалом и због тога одлучила да први Еко парк изгради управо у нашем граду. Овај простор ћемо на пролеће оплеменити својеврсном живом оградом, која ће нашој деци омогућити да се играју у безбедном простору.
 
Еко парк  ће се савршено уклопити са тргом који ће бити завршен ускоро, односно са  Тргом  Косте Трифковића. Сомбор је почео да живи и  осим што носи назив града, имаће и све потребне садржаје који ће га чинити градом – казао је градоначелник Тодоровић.
 
Драган Лупшић, менаџер за односе са јавношћу и комуникације Кока Кола система у Србији, навео је да  Кока Кола годинама уназад улаже напоре да уреди локалне заједнице у којима послује.
- Поред добре пословне праксе коју негујемо покушавамо да створимо лепше окружење у градовима. Драго ми је што, након Кока Коле активне зоне која је изграђена пре две године,  можемо Сомбору да поклонимо и Еко парк.  
 
Парк  поседује соларно осветљење, посебну едукативну клупу дизајнирану по узору на ток реке Дунав и садржаје за наше најмлађе. Изградњом  овог јединственог парка  желели смо да створимо једну малу оазу која ће служити свим будућим генерацијама за окупљање и разовноду свакодневно, а посебно током прославе Међународног дана реке Дунав - 29. јуна – казао је Лупшић уз опаску да је наведена кампања велики почетак промоције реке Дунав, значаја реке и приобаља.
 
Виолета Јовановић, директор пословне асоцијације НАЛЕД, казала је да је потпуно природно да је у Сомбору изграђен први Еко парк.
-  Сомбор је природна еколошка оаза, а у области културе вероватно некрунисана престоница културе Бачке, ако не и Војводине – рекла је Виолета Јовановић.