Вести

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЉУДСКИХ ПРАВА

Савет за бригу о деци, популацији и социјална питања ГО СНС Сомбор је јучерашњим састанком обележио Међународни дан људских права, последњи важан датум којим се завршава кампања "16 дана активизма у борби против насиља над женама", исповешћу Н.К., нове чланице Савета, која је поделила са нама своју потресну причу о конзумирању наркотика и породичном насиљу. Овим гестом, Српска напредна странка је показала да се залаже за друштво без дискриминације, без обзира на лоше искуство којe је неком обележило живот.

Свако има право да погреши у својим поступцима и животним одлукама, али чланице Савета за бригу о деци, популацији и социјална питања су се сложиле да треба пружити подршку тим особама и помоћи им да се што брже интегришу у друштвене токове.

На састанку Савета резимирале су се активности у оквиру "16 дана", које су обележиле протекли период. Кампања обухвата 4 важна датума, поред Међународног дана борбе против насиља над женама, који означава почетак кампање и Међународним даном људских права, којим се завршавају активности, а у међувремену, у сарадњи са Саветом за задравство и Саветом за спорт и омладину, обележили смо Међународни дан борбе против АИДС-а и Међународни дан особа са инвалидитетом, све важне датуме који повезују жене, насиље и људска права.

Савет за бригу о деци, популацији и социјална питања ће и у наредном периоду наставити са сличним акцијама, јер се Српска напредна странка залаже за друштво једнаких могућности, без обзира на пол, етничку и верску припадност и сексуалну опредељеност.