Вести

МИНИСТАР АЛЕКСАНДАР ВУЛИН БОРАВИО У ГРАДУ СОМБОРУ

     Поводом годину дана од почетка примене Закона о изменама и допунама Закона о раду, Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања боравио је у Сомбору, где је заједно са Сашом Тодоровићем, градоначелником града Сомбора посетио фабрику „Фиорано“, која је у последњих годину дана запослила преко 500 нових радника.

     Том приликом министар Вулин је изјавио да је „Закон о изменама и допунама Закона о раду, поред свих сумњи, донео много добрих ствари Србији и становницима али да се о томе, нажалост мало говори.“ - Разлог због којег сам данас овде јесте да се сви заједно подсетимо да је прошло тачно годину дана од када је донет нови Закон о раду који је поспешио запошљавање. Ми смо још пре годину разговарали о бројним проблемима које је ова фабрика, као и многе друге имала у области запошљавања. Данас сам овде да бих видео колико је сомборска фабрика „Фиорано“ напредовала. Ово јесте прича о успеху. Мислим да је 500 нових радника добра вест, не само за Сомбор, већ и за целу Србију. То је нешто што би се забележило и у Европи. Ефекти новог Закона су видљиви и о томе треба да говоримо. Управо зато сам данас у Сомбору где ћу са градоначелником и његовим сарадницима разговарати и о даљим плановима запошљавања у овом граду. – казао је Вулин.

     Градоначелник Сомбора је истакао како је локална самоуправа коју предводи „поносна што у Сомбору постоји и ради такав привредни субјекат као што је „Фиорано“. - Део града у коме се налази фабрика „Фиорано“, представља језгро индустријске зоне у којој ускоро треба да буде проглашена и слободна царинска зона. Такође, у непосредној близини компанија „Проџети“ ускоро отвара свој нови производни погон у коме ће запослити одређени број наших суграђана. Поред тога, у плану је изградња хале од 4.000 квадратних метара. Циљ локалне самоуправе јесте да подигне своје капацитете пред страним инвеститорима и чврсто верујем да смо на правом путу. – рекао је Тодоровић и додао да су већ „израђени пројекти за проширење граничног прелаза Бачки Брег, након чега ће се у околним селима приступити креирању мини царинских зона како би се подстакло запошљавање и привредни развој у руралним срединама“.

     Аида Делкић, директорка „Фиорана“ пренела је министру Вулину и градоначелнику Тодоровићу да је фабрика „Фиорано“ од „свог отварања 2008. године, постепено радила на увођењу друге смене те да се тако, данас, дошло до цифре од 1.712 запослених радника.“ Обиласку фабрике „Фиорано“ присуствовали су: Латинка Васиљковић, начелник Западно-бачког управног округа, Борис Буловић, помоћник градоначелника Сомбора и Горан Милић, шеф Кабинета градоначелника.