Вести

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ПОСЕТИО СОМБОР И УЧЕСТВОВАО У ТРИБИНИ УНИЈЕ ЖЕНА ГрО СНС СОМБОР

Сомбор је данас посетио Зоран Ђорђевић, министар одбране и председник Политичког савета за родну равноправност и координатор Уније жена Српске напредне странке .

Повод за његову посету била је едукативна трибина под називом „Економско оснаживање жена и женско предузетништво“, коју је Унија жена СНС-а организовала у просторијама ГрО СНС Сомбор.

Поред министра одбране на трибини је говорио помоћник интернационалног секретара Јадранке Јоксимовић – Слободан Петровић.

Централне теме трибине биле су родна равноправнист и потенцијал који жене имају за бизнис сектор, али и све остале области живота. Представљени су постојећи европски претприступни фондови и предстојећи јавни позиви, као извори обезбеђивања финансијске подршке за подстицање развоја женског предузетништва и економског оснаживања жена које је од непроцењивог значаја за развој друштва у целини.

Председница Уније жена ГрО Сомбор се захвалила чланицама осталих општинских одбора из округа на присуству , као и начелници ЗБО, Латинки Васиљковић и потпредседници покрајинске Скупштине, Снежани Седлар .

Министар је истакао како је веома задовољан што се данашњем предавању одаазвао велики број жена и додао да то јасно указује да Унија жена СНС у округу одлично функционише.