Вести

МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ ШАРЧЕВИЋ: СИСТЕМСКИ ДО КВАЛИТЕТНОГ

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, у Сомбору је са представницима локалних самоуправа Западнобачког управног округа разговарао о системским решењима у области образовања. На састанку је било речи о упису у средње школе, развоју високог образовања на подручју Округа, увођењу информационих технологија у образовање, од основне школе до факултета. Речено је да Министарство подршку локалних самоуправа посебно очекује у делу који се односи на оптимизацију мреже школа.

Испред Града Сомбора састанку је присуствовала градоначелница Душанка Голубовић, општине Апатин Радивој Секулић, испред општине Кула Перица Видекањић, општине Оџаци Душан Маријан и начелница Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић.

Министар Шарчевић је потом одржао састанак са директорима предшколских установа, основних и средњих школа са подручја Западнобачког управног округа.

- Циљ нам је квалитетно образовање, а до њега можемо доћи само новим системским решењима, односно новим законима. Не мислимо да водимо некакву строгу политику, мислимо да уведемо либералнији однос ка аутономијама установа, али када установе буду спремне да је преузму – рекао је министар Младен Шарчевић.

Министар је посетио и Основну школу „Братство – јединство“, а потом и Апатин.

Састанку у Сомбору присуствовали су и Габријела Грујић, саветник министра за дуално образовање и Весна Недељковић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитањe, те Борислав Станичков, начелник Школске управе Сомбор.