Вести

МИНИСТАР ВУЛИН ПОСЕТИО СОМБОР И УСПЕШНЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, те Латинка Васиљковић, начелница Западнобачког управног округа и др Владо Бабић, посланик у Народној скупштини Републике Србије посетили су Ветеринарску станицу „Животињско царство“ у Сомбору која је прошле године добила признање Националне службе за запошљавање  за успешну пословну идеју и покретање сопственог бизниса.

 

Према речима Жељка Паштровића, сувласника и директора ВС „Животињско царство“, одлука за покретање приватног бизниса донета је после приватизације 2010. године,  када су од средстава која су добили од  Националне службе за запошљавање, купили  опрему и инструменте.

 

“Посао се развијао и сваке године примали смо по једног или два радника, уз узимање субвенција за ново запошљавање радника. Радници које смо запослили код нас раде и данас, а планирамо да и даље развијамо посао” – казао је Паштровић и додао да Ветеринарска станица тренутно има осам запослених и једно лице на стручној пракси.

 

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић казала је да је радује пракса која је заживела у Ветеринарској станици уз подршку Владе Републике Србије, Министарства за рад и локалне самоуправе.

 

“Ова  ветеринарска станица ради дужи низ година и сваке године упошљава нове раднике, а мени је посебно важно да су у питању млади људи који су на основу здравих идеја направили одржив бизнис” -  рекла је градоначелница Голубовић.

 

Министар Вулин је навео да је један од приоритета Владе Републике Србије да се створи атмосфера да предузетници, попут Паштровића и Зидаревића, преузму судбину у своје руке и да заиста промене свој живот и створе бољи живот себи и својој породици.

 

“За субвенције за самозапошљавање Национална служба је издвојила 603 милиона динара. У првих пет месеци ове године за субвенцију за самозапошљавање пријавило се 6501 лице што је повећање у односу на прошлу годину за 35 одсто” – навео је министар Вулин и истакао да је, према подацима Агенције за регистрацију предузећа, ове године регистровано, односно основано 13.986  нових  привредних субјеката, а да је из регистра избрисано 9136 предузећа.

 

“Ови подаци указују на то да су послови сигурнији, људи који улазе у посао одважнији и бољи” – рекао је министар  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулини.