Вести

МЛАДИ И АГРОБИЗНИС - МЛАД СЕ ПРОМЕНИ, ПОСАО ПОКРЕНИ

Тродневну конференцију „Млади и агробизнис“ са циљем да се млади информишу о примерима добре праксе у сфери агробизниса, организовала су удружења  Сомборски омладински БООМ и Сомборски едукативни центар, а финансијски подржало Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Конференцију су отворили Министар за омладину и спорт у Влади Републике Србије Вања Удовичић и градоначелник града Сомбора Саша Тодоровић. Министар Удовичић је истакао да је Сомбор одлична омладинска  база.

„Млади сами креирају своју садашњост и будућност свакодневном едукацијом и улагањем у себе и своја знања. Управо због тога ми је драго да је Министарство омладине и спорта изашло у сусрет организаторима ове конференције и омогућило младим људима да науче још нешто што ће им, сигуран сам, бити од великог значаја“- истакао је Удовичић.

Градоначелник  Сомбора Тодоровић казао је да му је част и задовољство да отварању ове конференције присуствује Министар у Влади Републике Србије Вања Удовичић и што Министарство препознаје потенцијал града Сомбора.

„Сарадња локалне самоуправе и невладиних организација никада није била упитна. Њихов значај град цени, а локална самоуправа је увек спремна да подржи овакав вид едукације младих“ - казао  је градоначелник Саша Тодоровић.

Конференција „Млади и агробизнис“ одржава се у просторијама  Регионалног едукативног центра за пољопривреднике.