Вести

НАСТАВЉЕН НИЗ УСПЕШНИХ АКЦИЈА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО

Савет за здравство Градског одбора Српске напредне странке наставља да организује акције бесплатних лекарских преглед.

Данас су прегледи вршени на промотивним штандовима – у центру града и код мале пијаце на Новој Селенчи.

Прим. др Зоран Парчетић, председник Савета за здравство, саветовао је бројне суграђане како да променом стила живота и редовним контролама спрече појаву здравствених компликација. Грађанима је омогућено да преконтролишу крвни притисак и провере вредности шећера у крви.

„На појаву високог крвног притиска и болести срца утичу лоше животне навике које подразумевају лошу исхрану, физичку неактивност, конзумирање цигарета, алкохола, а исти случај је и са дијабетесом. Ми константно настојимо да допринесемо превенцији и пробудимо свест код грађана о значају редовних посета изабраним лекарима“, рекао је прим. др Парчетић.

Акције Савета за здравство се редовно и успешно организују током последњих неколико година, а поред превентивних прегледа и саветовања, обухватају и предавања, едукативне програме и трибине како би се што већи број људи упознао са факторима ризика и начинима спречавања и лечења болести које имају епидемијолошке размере на нашем поднебљу.

Савет за здравство позива све грађане општине Сомбор да 2. априла изађу на изборе и свој глас дају Александру Вучићу који се успешно бори за економски просперитет и благостање грађана. Једино заокруживањем броја 6 можемо спречити дестабилизацију земље и прикључити се тиму који преданим радом и одговорношћу жели још брже да се бори за јачу и бољу Србију!