Вести

НАСТАВЉЕНА УСПЕШНА САРАДЊА ГрО СНС СОМБОР И ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА: ЉУБАВ ДОБА НЕ БИРА

Уз подршку др Владе Бабића, народног посланика, Савет за бригу о деци, популацији и социјална питања ГрО СНС Сомбор, поводом предстојећег Дана заљубљених организовао је, осмислио и реализовао креативну радионицу „Љубав је...“, у Дому за стара лица на Апатинском Путу.

Корисницима Дома су се обратили Тамара Савовић, председница Савета, др Владо Бабић и Горан Баста, управник Дома, изразивши задовољство због успешне и контиуниране сарадње ГрО СНС Сомбор и Геронтолошког центра.

-Међу бројним програмским активностима нашег Савета, веома важно место заузима брига о нашим најстаријим суграђанима. Циљ оваквих акција јесте да се садржајно обогати живот корисника Дома. Данашњи сусрет је потврдио како свако животно доба може донети најлепше животне радости. Ми смо се потрудили да организујемо једно лепо дружење за наше најстарије, а они су нама поклонили драгоцене животне лекције – навела је, осим осталог Тамара Савовић.

Непроцењива је подршка др Владе Бабића, народног посланика, чије активности из домена социјалне заштите у Народној Скупштини Републике Србије, имају позитиван утицај и доприносе проналажењу решења за бројне социјалне проблеме.

Идејни творац радионице „Љубав је...“, јесте Маја Раду, чланица Савета. Поред осврта на историјат Дана заљубљених, штићеници Дома су на честиткама исписивали најлепше жеље за своје драге. Пријатна и опуштена атмосфера је подстакла многе од присутних да гласно искажу своје најлепше емоције, што је вероватно био најдирљивији део сусрета, чиме су демонстрирали да љубав не зна за године и да је романтично свако место на коме се налазе романтични људи. Дискутовало се о многим „вечитим“ темама: Шта је љубав, а шта заљубљеност? Какве врсте љубави постоје и по чему се оне разликују? Општи закључак овог лепог дружења јесте да је љубав универзална и да представља најлепши стил живота.

Из Гро СНС Сомбор најављују наставак сарадње са Геронтолошким центром, као и низ сличних оплемењујућих акција које треба да нас подсете и усмере на праве животне вредности.