Вести

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА МЛАДИХ

Унија младих ГрО СНС у Сомбору данас је обележила Међународни дан младих делећи флајере на којима је представљен град Сомбор као добитник награде МладГрад.

МладГрад је признање које додељује Кровна организација младих Србије сваке године, и то на Међународни дан младих, 12. август. Награда се додељује јединици локалне самоуправе за свеукупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници и то на предлог удружења младих и/или за младе који номинује своју локалну заједницу за МладГрад, на основу досад постигнутих резултата по питању младих и у области омладинске политике. МладГрад је признање локалној самоуправи и заједници за истинско укључивање младих у најразличитије процесе локалних власти, као и улагање у креирање подстицајног окружења за унапређење положаја и задовољавање потреба младих у друштву.

Штандови су постављени поред Сомбора и у Колуту, Станишићу и Стапару, а ову активност Уније младих подржала је својим присуством и чланица Градског већа за област спорта, деце и омладине Антонија Нађ Косановић.