Вести

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ У СОМБОРУ

У оквиру обележавања 09. маја – Дана победе у Другом светском рату, данас су у Сомбору свечано положени венци на Споменик партизанским борцима, Споменик борцима Црвене армије и Споменик жртвама фашистичког терора.

Венце су положиле бројне делегације, на челу са делегацијом Града Сомбора, делегацијом Амбасаде Руске Федерације, делегацијом Војске Србије, Центра Министарства одбране РС, Првог центра за обуку Војске Србије, делегацијом СУБНОР-а, као и бројних удружења.

Испред локалне самоуправе, венце су положили градоначелник Антонио Ратковић, председник Скупштине Града Зоран Рус, као и чланови Градског већа Слободан Станић и Јована Миљевић.

Након церемоније полагања венаца, градоначелник Ратковић и представник Амбасаде Руске Федерације Дмитриј Барабин уписали су се у књигу сећања, која је постављена код улаза на Споменик партизанским борцима.

Девети мај, као Дан победе над фашизмом, обележава се у знак сећања на завршетак Другог светског рата у Европи 1945. Тог дана, капитулацијом нацистичке Немачке окончан је Други светски рат у Европи.

 

 

 

 

Извор: 025.rs