Вести

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ 2016. ГОДИНЕ

Поводом 14. Јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, председник Скупштине града Сомбора прим. др Зоран Парчетић, заменик градоначелника Антонио Ратковић и др Лазар Рачић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту приредили су пријем за добровољне даваоце крви.

 

Председник Скупштине града прим. др Парчетић, захвалио се добровољним даваоцима крви, што су посвећени својој мисији помоћи другима.

 

Захваљујем вам у име свих грађана Сомбора, у име свих оних којима сте даровали своју крв и којима сте омогућили да наставе нормалан живот. Надам се да ћете тако наставити и у будућности и да ћемо укључити и нове даваоце– захвалио се др Парчетић и нагласио да му је драго да међу добровољним даваоцима крви има и омладине, а посебно се захвалио сомборском Црвеном крсту без којег се акције добровољног давалаштва крви не би могле ни замислити.

 

Добровољним даваоцима крви се захвалио и Антонио Ратковић, заменик градоначелника истичући да су „добровољни даваоци крви богатство сваке земље, а тако и нашег града Сомбора.“

 

Др Лазаар Рачић, је рекао да у време глобализма који је отуђио људе једне од других, бити  добровољни давалац крви  значи изузетно вредне ствари. Добровољан давалац има високу одговорност и свест о томе колико је тај чин  давања злата вредне течности - која неком живот значи - јако важан и неопходан. Са друге стране,  то је изузетно племенит чин. Давалаштво је изузетно значајно и морамо да га очувамо. Сомборска болница има изузетну  част и задовољство да има одличну Службу трансфузије и одличну начелницу, др Марију Гутовић, која се изузетно брине и бори на сваком месту за даваоце крви. Бори се за то да не чекају у неким чекаоницама, да буду негде примљени преко реда ценећи то што чините за друге. Начелница се снажно бори да негде нека нељубазност добровољне даваоце не одврати од једног хуманог дела којем су сви, и ви који сте овде данас са нама, привржени.“ – казао је др Лазар Рачић.

 

Пријем је протекао у пријатном, неформалном разговору, у складу са овогодишњим слоганом Светског дана добровољног давалаштва крви: „Све нас повезује крв. Подели живот, дај крв.“