Вести

Обележена 71. годишњица Батинске битке и Дан примирја у Првом светском рату

  У организацији сомборског одбора СУБНОР-а и града Сомбора, обележена је 71. годишњица Батинске битке, једног од најважнијих и стратешки најзначајнијих окршаја, који се одиграо на овим просторима у Другом светском рату. На платоу испред Музеја Батинске битка код Бездана, одржан је скуп на коме су говорили Петар Грабеж, председник сомборског одбора СУБНОР-а, Саша Тодоровић, градоначелник Сомбора, Александар Александрович, амбасадор Украјине у Србији, Зорица Ђукић, бивши борац и учесник Батинске битке.

  Након пригодног уметничког програма, положени су венци у Дунав те одата пошта страдалима. Венце су положили преживели учесници и њихови потомци, представници СУБНОР-а из више градова и општина Србије, делегација Војске Србије, представници Аутономне Покрајине Војводине,амбасадор Украјине у Србији, а испред града Сомбора, венац у Дунав спустили су градоначелник Саша Тодоровић и Борислав Станичков, председник Скупштине града Сомбора.

  Поред обележавања 71. годишњице Батинске битке, 11. новембар се обележава и као Дан примирја у Првом светском рату. Тим поводом, представници града Сомбора, Војске Србије, амбасаде Украјине и Удружења потомака и поштовалаца солунских бораца „Краљ Петар први“ положили су венце на спомен обележје страдалима у „Великом рату“.