Вести

Одржана радионица "ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ"

У организацији Савета за бригу о деци, популацији и социјална питања ГО СНС Сомбор и играонице "ТЕМА" одржана је тематска радионица "Вршњачко насиље" за децу узраста од 4 до 10 година с обзиром на учесталост сукоба међу децом и младима. Живимо у времену где је толеранција на ниском нивоу и од најранијег узраста треба почети са едукацијама на ову тему. Толерантност представља поштовање различитости и прихватање другачијег начина размишљања и те вредности треба неговати, заједно са промовисањем мировне културе.

Сомбор, град који се захваљујући Дунаву граничи са Хрватском и Мађарском, je познат по мултиетничности и мултиконфесионалности где људи прате природно своје потребе и повезују се у различитим областима, као што су култура, музика и социјална заштита. Све су то вредности које треба да остављамо деци у аманет.

Савет за бригу о деци, популацији и социјална питања ГО СНС Сомбор ће наставити и у будуће са оваквим активностима и бригом о свим грађанима и грађанкама Сомбора, почев од најмлађих, јер су они темељ нашег друштва.