Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА „КОРУПЦИЈА У ЗДРАВСТВУ“

У организацији Савета за здравство Градског одбора Српске напредне странке у Сомбору, у понедељак 21.12.2015. године у свечаној сали Градске куће одржана је трибина под називомКорупција у здравству“. Предавањечији је циљ био подизање свести о корупцији како бисмо се од ње заштитили, одржао је др Зоран Парчетић.

Он је истакао да је корупција један од водећих проблема савременог друштва, чијем утицају ни здравсто није имуно. Разлог томе лежи у чињеници да је корупцију пре свега тешко доказати, али и да код грађана још није у довољној мери развијена свест да надлежним органима пријаве било какав облик корупције.

Када се догоди нека од коруптивних радњи грађани треба да предузму мере да се заштите. Једна од тих мера је СМС сервис за пријаву корупције у здравству који је покренуло УГ Србија у покрету 12.06.2013. године. Сервис чији је број 061/244-44-24 је доступан свим грађанима 24 сата дневно, седам дана у недељи.

Борба против корупције је један од главних задатака Српске напредне странке и зато апелујемо на све грађане да контактирају надлежне службе уколико примете било какав облик корупције.